Kontentologia.hu

Coworking irodák Budapesten

Egyre több fiatal és nem fiatal választja a szabadúszás lehetőségét, azaz a teljesen szabad munkavégzést, amely által nincs helyhez és időhöz kötöttség. Rengeteg időt spórolunk azzal, hogy nem kell a  munkahelyünkre elutazni, ami ha a fővárost nézzük, akkor akár napi 2-3 óra is lehet. 


A kép forrása

Nem mindegy, hogy az elvesztegetett időt a munkára vagy esetleg a pihenésünkre tudjuk fordítani. A modern technológiának köszönhetően nincs is feltétlen szükség adott helyhez, ahol dolgozhatunk, hiszen ahol a laptopunk ott a munkánk… és minden freelancer ismeri azt az érzést, amikor pizsamában, kócosan a kávéját szorongatva máris neki láthat a még félálom adta kreatív lehetőségeknek. Viszont a hosszú távú otthoni munkavégzés során előbb utóbb felmerül az igény a társaságra, “hagyományos” irodai környezetre. Ekkor jönnek képbe a közösségi (coworking) irodák. 

Mi az a coworking iroda és honnan jött?

Ma már itthon is számos ilyen iroda érhető el a kezdő vállalkozások és szabadúszók legnagyobb örömére. Általában egy kávézóval egybekötött térről beszélünk, ahol a legtöbb esetben bérelhetünk egy széket, vagy egy teljes 5-6 fős asztalt is, profin kialakított munkaállomásokkal. Ha pedig mégis teljes nyugalomra lenne szükségünk például egy meeting levezetéséhez, erre az esetre szinte minden közösségi iroda rendelkezik elszeparált szobákkal, amelyek órára vagy egész napra vehetőek ki. 


A képen Brad Neuberg,  előadás közben

A kép forrása

Talán mondanunk sem kell, hogy a coworking iroda ötlete Amerikából jutott el hozzánk, Brad Neuberg amerikai fejlesztő tette fel először kézzel fogható következményekkel magának a kérdést, hogy miért kellene a szabadság és a közösség között választania?! Majd nem soká' Hat Factory néven megalapította az első coworking irodát. 

Néhány előny, amelyet egy közösségi irodában élvezhetsz


A kép forrása

  • Egy kezdő vállalkozásnak nem mindig van anyagi kerete arra, hogy teljes irodát béreljen, és sokszor felesleges is, pláne, hogy a kezdeti időszakot remekül át lehet hidalni coworking irodával.
  • Szabadúszóként nem fásulunk bele az otthon melegébe - valljuk be, azért néha a nagy szabadság fényében is jól esik emberek között lenni, inspirálódni, ismerkedni, esetleg együtt gondolkodni!
  • A közösségi irodák miliőjében mindent megkapunk, amit egy iroda nyújthat, sőt még többet is, ha figyelembe vesszük a kávéházi minőségű kiszolgálást!
  • Nem kell rendszeres költségkeretet generálnunk a folyamatos bérlésre, akkor megyünk amikor jól esik, egyébként pedig mehet otthon vagy a parkban a munka.
  • Megfelelő munkakörülmények között találkozhat megbízó és megbízott, hogy megbeszéljék a közös munka lehetőségeit és folyamatait.

5 coworking iroda, amiket nektek ajánlunk

 

Kaptár


A kép forrása

Viszonylag sok tárgyalóval rendelkezik a közös tér mellett, így nem csak a napi munkára de tárgyalások lebonyolítására is remek a hely. Hangulatos, és jól megközelíthető.

Web: https://kaptarbudapest.hu

Cím:1065 Budapest, Révay köz 4.

 

Muse


A kép forrása

Igazi inspiratív környezet a város szívében. Vásárolhatunk napijegyet kimondottan barátságos áron, de beruházatunk akár havi bérletre is. 

Web: http://musebudapest.com/

Cím: 1055 Budapest, Szent István körút 15.

 

Szindbad


A kép forrása

Ha rendezvényszervezésre adnánk a fejünket is érdemes a Szindbad közösségi irodát felkeresni, mert a coworking terepen kívül egy 120 főt befogadó rendezvény térrel is rendelkeznek. 

Web: https://szindbad.com/

Cím: 1033 Budapest, Fő tér 2.

 

Urbanfood


A kép forrása

Az Urbanfood egy egészen egyedülálló megoldással állt elő: válthatunk úgynevezett beugró jegyet, majd amikor végeztünk, akkor kerül kifizetésre a tényleges időtartam, amit ott töltöttünk. Emellett persze vehetünk napijegyet, sőt több napra előre is megvehetjük a helyünket. 

Web: https://www.urbanfood.hu/arlista/

Cím: 1013 Budapest, Attila út 27.

 

CosmicLatte


A kép forrása

Picit kilóg a sorból, inkább meeting termeket kínál, de ezt olyan eleganciával és rugalmassággal teszi, hogy nem maradhatott ki a sorból. Pláne, hogy két helyen is megtalálható: így mindegy, hogy Budáról vagy Pestről mennél inkább, nem lesz akadály. 

Web: https://cosmiclatte.hu/

Cím: 1113 Budapest, Bartók Béla út 79. / 1133 Budapest, Hegedűs Gyula utca 63.

Ha unod az otthon melegét, inspiráló környezetre és társaságra vágysz, keresd fel valamelyik közösségi irodát!

 

Tartalmaink, amelyek még érdekesek lehetnek számodra

Így hozd ki a reggeleidből és magadból a legtöbbet!

Home office: amire szükséged van hozzá

 

Írta: Tolvaj Vica

Kontentológia.hu 2018